Domain Abi


Satılan Domain Nasıl Alınır?

Satılan Domain Nasıl Alınır?

Satılan domain nasıl alınır? Konusu çoğu kişinin çok fazla bilgi sahibi olmadığı bir konudur. Bu yüzden bu konuda yapılan bir araştırmalar bilgi vermek için yazımızda belirtmek istiyoruz. Aslında çok sık görülen bir durum olmasına karşın Satılan domain nasıl alınır ve bu durum karşısında ne yapılacağını bilmek gerekir. 

Aklınızda tasarladığınız proje ile ilgili bir site oluşturmak istiyorsunuz.  Fakat alana adı araştırmalarınızda hayalini kurmuş olduğunuz alan adının farklı bir firma veya kişi tarafından alınmış olduğunu gördünüz. Kişi uzantısını satın alırken domainin ilerde kendisi için satma aracı olarak düşündüğü için satın almıştır. Bu durumda sizin düşünmüş olduğunuz domaini satın alan kişi ya da firma ile irtibata geçip domainini satıp satmak istemediğini sormanız gerekir. Domaini satın alan kişiyi Whois sisitemi üzerinden sorgulama yaparak bilgilerine ulaşabilirsiniz. 

 Satılan Domain Adresini Alma Yöntemleri

Satışta olan ya da satışta olmadığı halde domain sahibini bularak iletişme geçtiğinizde bu alan adını alabilmek için dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Bu durum ile söz konusu olan en önemli konu domainin satıldığı yer önemlidir. Çünkü domain transferi için önce ödeme yapmanız daha sonra domaini almanız gerekir. Bu durumda önce domaini gönder sonra para ödemesi yapma olanağı internet ortamında uygulanan bir yöntem değildir. İnternet üzerinde güven ortamı önemlidir.

Bu güven problemi için domain sahibi ile irtibata geçtikten sonra eğer mümkünse yüz yüze gelerek işlemleri yanında gerçekleştirmek en güvenli ortam olacaktır. Diğer bir yöntem ise bu konu ile ilgili domain alım satım işlemlerini yapan web siteleri ile iletişime geçebilir ve belirli bir komisyon ücreti karşılığında işlem gerçekleştirebilirsiniz. 

Alan Adının Bir Süre Sonra Düşmesini Beklemek

Satılan domain nasıl alınır konusunda en son yöntem alan adının düşmesini beklemek olacaktır. İnternet ortamında alınan tüm domainler her yıl belirli dönemlerde yenilenmesi gerekir. Yenilenmeyen ve domain ücreti ödenmeyen domain adları düşer ve satın alınabilecek hale gelir. 

Tescil süresi dolan ve yenilenmeyen domain ‘’pending delete’’ adı verilen periyoda düşer. Bu 5 günlük süre içerisinde domain boşa çıkana kadar sahibi de dâhil olmak üzere kimse o domaini tescil edemez. Bu domain boşa düştü anlamına gelmektedir. Bu süre geçtikten sonra domain alınabilir. 


İletişime Geçin Bizimle İletişime Geçin!
0543 692 87 61